Jahodové knedlíky
Nejsem žádná velká kuchta, ale když už jsem měla doma velký kýbl jahod tak jsem se rozhodla vyzkoušet jahodové knedlíky.
Prošla jsem na internetu spoustu receptů a pořád to nebylo podle mé představy. Nakonec jsem si vybrala oslovil mě recept na tvarohové knedlíky. Tak jsem si ho přizpůsobila k obrazu svému.
Nemám ráda když je v receptech napsané přidáváme mouku do té doby než je těsto takové či makové. Proto jsem se snima o to více navztekala. Ale co bych pro svého Ondru neudělala když má tak moc rád ovocné knedlíky.
Těsto
250g tvarohu ve vaničce
1 vejce
200g špaldové mouky
50g jemných ovesných vloček
50g alsan
špetku Vanilky
špetka soli
skořicový cukr
jahody
Omáčka
jahody
máta
Do velké mísy vyklopíme tvaroh, vejce, rozpůštěné máslo a špetku soli. Vše dobře smícháme a přidáme k tomu mouku a vločky (podle potřeby přisypeme více mouky či vloček) dále přidáme trochu vanilky. Můžete si dochutit čím chcete vy (med, agáve sirup ajiné...)
Těsto rozdělíme na malé bochánky a z nich začneme tvarovat placky tak aby s tam vešla jahoda kterou obalíme těstem. Dobře zadéláme a můžeme ještě trochu vyválet v mouce. Takhle naplníme a vytvarujeme všechny bochánky. Dáme do vody a necháme vařit. Cca za 8 minut máte hotové knedle.
Tip: až knedle vyplavou na hladinu jsou hotovy a můžete vyndavat.
Knedlík posypejte nebo obalte ve skořicovým cukru.
Na omáčku si připravte očištěné jahody a mátu. Vše rozmixujte a je to. Žádná věda :D
Obalené knedle v cukru polijeme jahodou omáčkou a může se baštit.
Přeji dobrou chuť.
06/20/2019
1 vejce
200g špaldové mouky
50g jemných ovesných vloček
50g alsan
špetku Vanilky
špetka soli
skořicový cukr
jahody
Omáčka
jahody
máta
Do velké mísy vyklopíme tvaroh, vejce, rozpůštěné máslo a špetku soli. Vše dobře smícháme a přidáme k tomu mouku a vločky (podle potřeby přisypeme více mouky či vloček) dále přidáme trochu vanilky. Můžete si dochutit čím chcete vy (med, agáve sirup ajiné...)
Těsto rozdělíme na malé bochánky a z nich začneme tvarovat placky tak aby s tam vešla jahoda kterou obalíme těstem. Dobře zadéláme a můžeme ještě trochu vyválet v mouce. Takhle naplníme a vytvarujeme všechny bochánky. Dáme do vody a necháme vařit. Cca za 8 minut máte hotové knedle.
Tip: až knedle vyplavou na hladinu jsou hotovy a můžete vyndavat.
Knedlík posypejte nebo obalte ve skořicovým cukru.
Na omáčku si připravte očištěné jahody a mátu. Vše rozmixujte a je to. Žádná věda :D
Obalené knedle v cukru polijeme jahodou omáčkou a může se baštit.
Přeji dobrou chuť.
Komentáře