Recepty

Jahodová koláč s drobenkou


Jahodový koláč Ála co dům dal

Doma jsme měli plno jahod samozřejmě ještě je brzo na domácí ze zahrádky, ale normálka z obchodu.
Proto jsem se rozhodla udělat nějakou mňamku. 
Když jsem otevřela lednici zjistila jsem že není jogurt ani tvaroh na krém.
Proto jsem se rozhodla udělat rychlovku, s drobenkou.

Těsto:
2x vejce
120g alsan
200ml mléka (zajíc)
200g špaldové mouky
150g kokosové mouky
50g ovesných vloček
1x kypřící prášek
1x citrónový cukr
60g třtinového cukru
20g medu
 špetku soli
Jahody

žmolenka
120g Alsan
jemné ovesné vločky
trochu cukru (nemusí být)
Směs semínek (snídaně inků)

Máslo, vejce, cukr utřeme. Poté přidáme zbytek surovin na těsto.
Vše dobře smícháme a můžeme dát na vymazaný a vysypaný plech moukou.
Na těsto poklademe rozkrájené jahody (trochu pocukrujeme)
.
Žmolenka: Rozehřáté máslo spojíme s vločky, cukrem semínky. Mícháme a přispáváme vločky dokud žmolenka bude trochu lepit na prsty.
Hotovou žmolenkou posypeme koláč a můžeme dát do přdehřáté trouby. Pečeme 35-40 min na 180°C


ps.: Tu mouku můžete dát jen jednu, ale měla jsem málo špaldové tak jsem experimentovala s vločky a kokosovou moukou.
Snad Vám koláč bude chutnat také tak jako mému příteli. :) 


Komentáře