Nádivka s hlívou ústřičnou
Jak jsem slíbila recept ze šmakouna- Hlíva ústřičná.
Musím se přiznat, že jsem byla mile překvapena z koláče s hlívou.
V jídle jsem celkem vybíravá proto když mi přišel návrh vytvořit ochutnávku na šmakouna s hlívou ústřičnou moc se mi do toho nechtělo :)
Každopádně musím říct, že jsem mile překvapena. Normálně bych to nesnědla, ale musela jsem to vyzkoušet abych věděla co jsme pro Vás vykouzlili. Dala jsem tomu šanci a kus jsem ochutnala abych Vám mohla říct jak to chutná. Překvapení bylo, že hlívu jsem tam vůbec necítila za co jsem tak trochu byla ráda :)
Většina z Vás co jste přišli na ochutnávku koláč moc chutnal.
A tady je recpt:
- 200g šmakoun Hlíva ústřičná
- 100g vloček
- 4 ks vejce
- 1 ks cibule (nechat zesklovatět na lžičce oleje)
- 4 stroužky česneku
- 2,5dcl vývaru
- 2hrsti bylinek- pažitka/ medvědí česnek/ mladé kopřivy
- Sůl, pepř, petržel, (špetka muškátového květu)
- Cibuli necháme zesklovatět na lžičce oleje+ čenek. Bílky vyšleháme na sníh.
- Do mísy dáme vločky, bylinky, hlívového šmakouna a osmahnutou cibuli s česnekem. Osolíme, opepříme, dle chuti (můžeme přidat i směs provensálského koření apod.).
- Přidáme žloutky a vývar (vývar přiléváme postupně) a promícháme (klidně rukama), aby se vločky nasákly. Na závěr přidáme vyšlehaný sníh z bílků a promícháme.
- Dáme do formy vyložené pečícím papírem, pečeme cca 45 minut při 160°C (dle typu trouby).
Dobrou chuť
Komentáře