Recepty

Nádivka s hlívou ústřičnou



Jak jsem slíbila recept ze šmakouna- Hlíva ústřičná. 
Musím se přiznat, že jsem byla mile překvapena z koláče s hlívou.
V jídle jsem celkem vybíravá proto když mi přišel návrh vytvořit ochutnávku na šmakouna s hlívou ústřičnou moc se mi do toho nechtělo :)
Každopádně musím říct, že jsem mile překvapena. Normálně bych to nesnědla, ale musela jsem to vyzkoušet abych věděla co jsme pro Vás vykouzlili. Dala jsem tomu šanci a kus jsem ochutnala abych Vám mohla říct jak to chutná. Překvapení bylo, že hlívu jsem tam vůbec necítila za co jsem tak trochu byla ráda :) 
Většina z Vás co jste přišli na ochutnávku koláč moc chutnal.

A tady je recpt:

  • 200g             šmakoun Hlíva ústřičná
  • 100g             vloček
  • 4 ks              vejce
  • 1 ks              cibule (nechat zesklovatět na lžičce oleje)
  • 4                  stroužky česneku
  • 2,5dcl          vývaru
  • 2hrsti bylinek- pažitka/ medvědí česnek/ mladé kopřivy
  • Sůl, pepř, petržel, (špetka muškátového květu)

 

  • Cibuli necháme zesklovatět na lžičce oleje+ čenek. Bílky vyšleháme na sníh.
  1. Do mísy dáme vločky, bylinky, hlívového šmakouna a osmahnutou cibuli s česnekem. Osolíme, opepříme, dle chuti (můžeme přidat i směs provensálského koření apod.).
  2. Přidáme žloutky a vývar (vývar přiléváme postupně) a promícháme (klidně rukama), aby se vločky nasákly. Na závěr přidáme vyšlehaný sníh z bílků a promícháme.
  3. Dáme do formy vyložené pečícím papírem, pečeme cca 45 minut při 160°C (dle typu trouby).
 Nechte vychladnout a můžete podávat :)
 Dobrou chuť

Komentáře