Dýňové mufiny
K podzimu neodmyslitelně patří podzimní zelenina dýně hokaido. Je plno možností jak tuto dýni upravit.
Já jsem dnes zvolila pečení mufinů na sladko. :)
Dýňové mufiny
suroviny:* 250g dýně hokaido
* 60g třtinového cukru
* 100g jemných ovesných vloček
* 2x vejce
* 50g přepuštěné máslo GHI s příchutí kokosu
* 150g špaldové mouky
* 15 g vinný kámen (může být i klasický kypřící prášek)
* 30 g dýnových semínek
* 15 g drcených mandlí
* 1 ČL skořice
postup:
Ovesné vločky smícháme s cukrem a zalijeme horkou vodou. Promícháme a necháme naboptnat a vychladnout.
Do druhé mísy nastrouháme dýni, smícháme s vejci, ghíčkem, skořicí a semínky. Dále přidáme do směsi odstáté vločky a na závěr přisypeme mouku s vinným kamenem.
Vše dobře smícháme a můžeme nandavat do formiček. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 40 minut
Jednoduchý chutný recept, samozřejmě si ho můžete upravit podle své chutě :)
Komentáře