Recepty

Dýňové mufiny

 K podzimu neodmyslitelně patří podzimní zelenina dýně hokaido. Je plno možností jak tuto dýni upravit.
 Já jsem dnes zvolila pečení mufinů na sladko. :)

Dýňové mufiny

  suroviny:
 * 250g      dýně hokaido
 * 60g         třtinového cukru
 * 100g       jemných ovesných vloček
 * 2x           vejce
 * 50g         přepuštěné máslo GHI s příchutí kokosu
 * 150g       špaldové mouky
 * 15 g        vinný kámen (může být i klasický kypřící prášek)
 * 30 g        dýnových semínek
 * 15 g        drcených mandlí
 * 1 ČL        skořice

  postup:
  Ovesné vločky smícháme s cukrem a zalijeme horkou vodou. Promícháme a necháme naboptnat a vychladnout.
  Do druhé mísy nastrouháme dýni, smícháme s vejci, ghíčkem, skořicí a semínky. Dále přidáme do směsi odstáté vločky a na závěr přisypeme mouku s vinným kamenem.
  Vše dobře smícháme a můžeme nandavat do formiček. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 40 minut

 Jednoduchý chutný recept, samozřejmě si ho můžete upravit podle své chutě :)

Komentáře