Recepty

Vánoční slepované sušenky


Vánoční slpované sušenky

      Těsto
  • 140 g kokosového cukru
  • 260 g měkkého másla ALSAN
  • 2 vaječné žloutky
  • 440 g špaldové mouky

      Náplň
  • Ghitela


  1. Všechny ingredience smícháme a vypracujeme těsto.
  2. Hezky spojené těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme odležet v lednici na 30-60minut
  3. Těsto vyválíme cca na 4mm  a můžeme vykrajovat sušenky (Sušenky můžete nazdobit použitím razítek jako já. Použila jsem razítka se sobem a sněhulákem.) :-)
  4. Připravené sušenky můžeme dát do vyhřáté trouby.
  5. Pečeme na 180 °C 12-15 minut
  6. Hotové sušenky vyndáme z trouby a necháme vychladnout
  7. A teď tu máme dvě možnosti za A) namažeme sušeny ghitelou a slepíme (samozřejmě můžeme použít marmeládu, proteinelu co kdo má rád)
                                                             B) Můžeme sušenky nechat bez náplně.

 Tip: Nechte sušenky odležet pár dní, budou více vláčnější. Pokud tedy nezmizí dříve :-)

Komentáře