Vánoční slepované sušenky
Vánoční slpované sušenky
Těsto
- 140 g kokosového cukru
- 260 g měkkého másla ALSAN
- 2 vaječné žloutky
- 440 g špaldové mouky
Náplň
- Ghitela
- Všechny ingredience smícháme a vypracujeme těsto.
- Hezky spojené těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme odležet v lednici na 30-60minut
- Těsto vyválíme cca na 4mm a můžeme vykrajovat sušenky (Sušenky můžete nazdobit použitím razítek jako já. Použila jsem razítka se sobem a sněhulákem.) :-)
- Připravené sušenky můžeme dát do vyhřáté trouby.
- Pečeme na 180 °C 12-15 minut
- Hotové sušenky vyndáme z trouby a necháme vychladnout
- A teď tu máme dvě možnosti za A) namažeme sušeny ghitelou a slepíme (samozřejmě můžeme použít marmeládu, proteinelu co kdo má rád)
Tip: Nechte sušenky odležet pár dní, budou více vláčnější. Pokud tedy nezmizí dříve :-)
Komentáře